Майстор на игрите

Топ 5 на най-трудните за овладяване игри

Искате ли да изпробвате хазартните си умения в предизвикателство от по-високо ниво? Има много реални игри, които изискват стратегия, умения и търпение, далеч от залата на казиното.

Така че, просто така, изготвихме собствен списък на петте най-трудни игри в света.

1. Отидете на

Го е древна китайска стратегическа настолна игра за двама играчи, която датира от периода Джоу.

Когато една игра е на почти 2500 години и някога е била смятана за основно умение от китайските интелектуалци, очаквате да е трудна.

Целта изглежда проста: превземете най-голямата площ на дъската, за да спечелите най-много точки и в крайна сметка да спечелите играта.

Нека ви разкажем как се играе Go: Всеки играч създава територия, като заобикаля свободните кръстовища на дъската с черни или бели “камъни”.

Поставените камъни не могат да бъдат премествани, но можете да ги използвате, за да обградите и извадите от игра камъните на противника.

Когато няма повече възможни ходове или “земи”, които да бъдат завзети, играчите получават по една точка за всяко празно “пространство” в рамките на своята територия, както и по една точка за всеки камък или “затворник”, който са взели от противника.

Това е още по-голямо предизвикателство, тъй като състезанието обикновено се провежда на мрежа от 1919 места. Това означава, че имате почти неограничен брой формации и движения, от които да избирате (или да се мъчите).

Според някои оценки броят на законните места за игра в играта Го надвишава броя на атомите във Вселената.

Не е изненада, че професионалните игри могат да продължат до два дни!

2. Събирането: Magic

Magic: The Gathering е известна колекционерска игра с карти, в която двама или повече играчи трябва да пресъздадат битка между магьосници.

Смята се, че досега играта, която се основава на фентъзи, е очаровала десетки милиони последователи.

И така, как да триумфирате?

Като намалят броя на животите на противника си от 20 на нула, амбициозните магьосници печелят. Дотук толкова ясно, нали?

Обикновено това се постига, като атакувате противника си с комбинация от земи, същества и заклинания от тестето с карти.

Играчите започват с ръка от седем карти и теглят по още една всеки рунд, като всеки ход им позволява да участват в битка и да правят заклинания.

Това съдържа много невероятно изграждане на света. Всяка карта има определен ефект върху играта, а правилата са над 2000 и картите – 19 000, което води до безкрайни вариации.

Според MIT Technology Review играта е толкова сложна, че никоя компютърна програма не може да предвиди победителя или да определи най-добрата стратегия за победа.

Това доказателство доказва, че Magic: The Gathering е най-сложната в изчислително отношение игра в реалния свят, позната на науката.”

3. Шахмат

Шахматът е една от най-трудните за овладяване игри в света.

Има много дискусии за това колко стар е шахматът и откъде произлиза, но едно е сигурно: целта е да дадете мат на противниковия цар, като същевременно защитите собствения си монарх.

Ако никога преди не сте играли шах, тази игра за двама играчи започва с 16 черни или бели фигури с различен “царски” статут, като цар, царица, ладии, епископи, конници и пешки.

Ако приемете мисията, трябва да принудите противника си да даде “шах”, когато неговият цар вече не може да устои на превземането.

За целта трябва да използвате стратегия и тактика, за да придвижвате фигурите си по 64-те квадрата на дъската, като спазвате строги правила за движение на всяка фигура.

Ако обаче нито един цар не е в шах и не могат да бъдат направени повече движения, играта може да завърши в “патова ситуация”.

Какво го прави толкова предизвикателен?

При повечето завои трябва да се съобразявате с две, три или дори четири стъпки напред, защото има няколко хода с различни резултати.

 

4. Кампанията в Северна Африка

Тази игра никога нямаше да бъде весела бъчва за смях или бърза доза удоволствие при кратко пътуване само въз основа на заглавието.

Кампанията за Северна Африка обикновено се смята за една от най-дългите игри в света, ако не и за най-дългата.

Тази настолна игра, за която се носят легенди, служи за военна симулация на Северноафриканската кампания, която се провежда в Либия и Египет по време на Втората световна война.

В интернет е пълно с истории за това колко време отнема завършването, като оценките варират от 1500 часа до 62 дни!

Много тежкото черно-бяло ръководство, в което има двойки диаграми и карта на Сахара с размери 10 фута, е основната причина за изразходване на време. В него има едно особено придирчиво правило, което изисква италианските войски да бъдат снабдени с допълнителни дажби вода за приготвяне на паста.

За да командвате силите на Съюзниците и Оста, са ви необходими общо десет играчи.

“Не съм сигурен как ще съберете достатъчно голяма група.” Освен ако някой не спечели джакпота и не транспортира всички на отдалечен остров за една година, това ще е практически невъзможно.”

5. Мост

Тя се смята за една от най-трудните игри с карти в историята.

Бридж е игра с четирима играчи, в която ще бъдете разделени на два отбора и ще играете с тесте от 52 карти.

Целта? Да съберете най-голям брой точки, като изпълните най-много трикове и рундове. Раздаването, наддаването за трикове, изиграването на ръката и точкуването са четирите аспекта на една бридж ръка.

По време на етапа на търга играчите описват ръцете си в посока, обратна на часовниковата стрелка.

Преди играчите да стигнат до етапа на точкуване, успешните участници в търга от предишния етап се опитват да получат триковете, които са им необходими за завършване на договора, както е предвидено по време на търга.

Все още ли сте тук?

За да спечели играта, двойката трябва да спечели четири трика, всеки от които се състои от по една карта от ръката на всеки играч и се играе по посока на часовниковата стрелка.

Бриджът, както и шахматът, е истинско изпитание за ума, чието овладяване може да отнеме известно време.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on tumblr
Tumblr