онлайн покер

Не, няма фалшифициран онлайн покер.

Ако някога сте играли онлайн покер, със сигурност ви се е случвало да имате много слаби удари и да се чудите дали играта не е манипулирана.

В края на краищата, ако играта не е фалшифицирана, колко пъти някой може да загуби с аса или сет?

Действителният отговор на този въпрос е ясен, тъй като покерът е много променлива игра, в която всичко може да се случи при обръщането на следващата карта.

Някои безумни обстоятелства се случват и при покера на живо, но тъй като се играят по-малко ръце на час, колебанията изглеждат по-малко сериозни.

Ако все още се питате дали онлайн покерът е фалшифициран, най-бързият отговор, който мога да ви дам, е: не, не е фалшифициран и има многобройни аргументи в подкрепа на това твърдение.

Ще обясня защо и как интернет покерът не е фалшифициран, както и няколко метода за определяне на това дали играта е фалшифицирана или не.

7 аргумента срещу фалшифицирането на онлайн покера

Преди да започнем, е важно да подчертая, че няма да спечеля нищо, ако заявя, че онлайн покерът не е фалшифициран.

Всъщност, ако беше фалшифицирана, щях да бъда първият, който щеше да я посочи.

Въпреки това, след като внимателно прегледах всички факти и години наред играя покер, мога категорично да заявя, че онлайн покерът не е фалшифициран, когато се играе в лицензирани и регулирани сайтове.

Ето защо.

1. Уебсайтовете за покер са одобрени

Ако играете в голям сайт за онлайн покер като PokerStars, GGPoker или Partypoker, трябва да знаете, че тези компании нямат пълен контрол върху функционирането си.

Регулаторни органи като MGA, UKGC и други изискват от всяка от тези платформи да получи и поддържа лиценз, който трябва да спазва изцяло.

В тези лицензи ясно се посочва, че операторът трябва да осигури равни условия за всички играчи, което означава, че игрите не могат да бъдат фалшифицирани.

За да се гарантира, че това е така, властите ще оценяват целия софтуер на оператора както преди, така и по време на лицензионния период.

Операторите полагат големи усилия, за да плащат за допълнителни одити от трети страни и да поставят техните печати за одобрение на уебсайтовете си – всичко това в името на това играчите да се чувстват сигурни, докато играят.

2. Създаване на карти с генератори на случайни числа (RNG)

Всеки голям онлайн покер клуб използва един от малкото налични големи генератори на случайни числа (RNG).

Тези платформи използват RNG софтуер за генериране на карти, като се започне от първите карти, които получавате, и се стигне до последната карта, която пада на ривъра.

Въпреки че изглежда, че сте “знаели”, че картата ще пристигне, това не е така; просто сте се надявали, че тя ще пристигне или няма да пристигне.

Предвид технологията, с която разполагаме, всяка карта, която виждате в PokerStars или в друг голям покер сайт, е възможно най-близка до случайната.

Това означава, че RNG не са наистина случайни, а по-скоро разбъркват милиарди числа, преди да изберат едно, което да генерира карта.

3. Играчите могат да наблюдават ръцете си

Ако все още не ми вярвате, че интернет покерът не е фалшифициран, горещо ви съветвам да опитате сами.

Можете да запазите всички ръце в база данни и да ги филтрирате по различни начини с помощта на софтуер за проследяване на покер, като Poker Tracker или Hold’em Manager.

Нещата ще започнат да придобиват смисъл, когато сте изиграли значителен брой ръце.

Вярвате ли, че губите с аса? Ако прегледате базата си данни, ще забележите, че сте голям победител с аса.

Базата данни на всеки играч ще покаже, че най-добрата му печеливша ръка е AA, втората най-добра е KK и т.н.

Можете също така да разгледате неща, като например колко често се среща флъш, колко често губите със сет и т.н.

След като изиграете хиляди ръце на покер, ще забележите, че всяка статистика съответства на теоретично очакваната стойност.

Някои хора продължават да търсят причини, поради които това не е достатъчно, но експертните анализи на ръцете показват, че в нито един от големите онлайн покер сайтове няма нищо съмнително.

4. Покер сайтовете могат да загубят много пари.

Целта на покер сайтовете е да привлекат играчи, които да дойдат и да играят колкото се може повече покер. Те ще загубят всичко, ако излезе новина, че платформата им е подправена.

Тъй като големите сайтове печелят милиони от рейк, те не биха рискували да загубят такава доходоносна компания, като фалшифицират покер ръцете, за да увеличат рейка си или да дадат предимство на някои играчи.

Когато прецените какво може да загуби и спечели всеки покер сайт от фалшифицирането на игрите, бързо ще стигнете до заключението, че фалшифицирането на онлайн покер игрите е безсмислено.

5. Печелившите играчи демонстрират

Ако не вярвате на историята на ръцете си или нямате достатъчно ръце, които да разгледате, и не се доверявате на регулаторите на играта, погледнете някои от най-големите победители в онлайн покера.

Стотици известни покер играчи печелят постоянно в онлайн покера от много години.

Сами можете да се убедите, като разгледате техните резултати и дори някои от базите данни с история на ръцете, че онлайн покер игрите са напълно честни.

Загребването се заплаща от операторите.

Рейкът е такса, която сайтовете за онлайн покер събират от своите играчи и която всеки ден носи милиони долари.

Те нямат нужда да манипулират игрите по какъвто и да е начин, защото рейкът се събира от всяка игра и турнир.

Основното твърдение е, че онлайн покерът е манипулиран, за да се генерира действие. Това е ненужно, защото покерът вече е достатъчно динамичен.

В действителност за операторите е по-добре, ако игрите продължат да се провеждат и никой не загуби твърде много пари, както при силно манипулирана игра на покер.

7. Няма значение кой печели

За операторите на онлайн покер няма значение кои са големите победители и дали изобщо има такива.

Най-важният фактор е парите да продължат да текат и всички да се върнат да играят, което не би било възможно, ако игрите бяха манипулирани или нечестни.

Трудно е да си представим как някои играчи са постоянни победители, а други – постоянни губещи, ако игрите са фалшифицирани, защото операторите не се интересуват кой печели и кой губи.

Истината е, че игрите не са фалшифицирани и накрая винаги печелят най-големите играчи, докато губещите разпределят парите си.

Ако смятате, че онлайн покерът е фалшив, защото постоянно виждате толкова много лоши удари, помислете за количеството ръце, които играете онлайн, в сравнение с покера на живо.

Онлайн покерът с много маси е популярен, като играчите играят стотици ръце на час. За сравнение, на масите за покер на живо се изиграват само няколко десетки ръце.

Това означава, че за един час онлайн игра трябва да има 10 пъти повече големи ръце и слаби удари, отколкото за един час игра на живо.

Като се замислите, повечето покер ръце се свеждат до раздели 70/30 или 60/40 и не е трудно да загубите поредица от тях.

Освен това сме склонни да си спомняме само ударите и бързо забравяме за победите си, което прави игрите още по-измамни.

Всичко се свежда до това колко ръце ще изиграете и колко бързо ще ги изиграете, тъй като това е най-важният елемент, който определя колко ужасни удара ще получите и колко странни ръце ще видите.

Измама ли е онлайн покерът?

Не! Онлайн покерът безспорно не е манипулиран и няма доказателства за обратното.

Онлайн покерът е контролиран, а софтуерът за генериране на карти на големите сайтове е напълно случаен. Стотици успешни играчи са живото доказателство, че игрите не са манипулирани.

Ако все още смятате, че покерът в интернет е манипулиран, предлагам ви да поработите върху играта си и да подобрите стратегията си.

Това несъмнено ще доведе до по-добри резултати и по-малко удари в бъдеще!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on tumblr
Tumblr